Kontrollansvarig

Kontrollansvarig

Vid många bygg-, rivnings- och markåtgärder ska det finnas en eller flera kontrollansvariga som hjälper byggherren när åtgärderna genomförs. Huvudregeln är att det ska finnas en eller flera kontrollansvariga vid utförande av åtgärder som kräver bygglov, rivningslov, marklov eller bygganmälan.

Vi lämnar alltid ett fast pris på våra uppdrag som KA åt privatpersoner.

Bygge i enlighet med lagstiftning

Våra medarbetare har stor erfarenhet och besitter spetskompetens i byggbranschens regler och lagar. Som kontrollansvarig vet vi exakt vad som krävs för att ett byggprojekt ska uppfylla gällande direktiv. Vi ser till att upprätta en kontrollplan för att säkerställa ett korrekt och lagligt bygge, vilken vi sedan utgår från när vi utför besiktningar. Kontroller sker löpande under arbetets gång av den vi utsett som kontrollansvarig för projektet. På så sätt garanterar vi även att eventuellt nya eller uppdaterade lagar och direktiv följs.

I regel kräver alla byggprojekt inom nybygge eller tillbyggnad en kontrollansvarig så länge det rör sig om en yta på minst 50 kvm. Det finns även fall då det krävs en kontrollansvarig vid mindre utrymmen såsom våtrum eller om den bärande konstruktionen kommer att påverkas. 

Kontrollansvarig Jönköping

Hans Friberg Byggkonsult är en väletablerad aktör inom branschen och har mångårig erfarenhet som kontrollansvarig runt om i Jönköpings län. Vi erbjuder vår expertis inom alla typer av byggprojekt och hjälper både små och stora kunder runt om i länet.

Letar du efter kontrollansvarig för ett bygge i Jönköping eller behöver du projektledning i samband med en större byggprojekt? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för att tala närmare kring dina behov och önskemål. Även om vi strikt följer alla lagar och direktiv försöker vi samtidigt att skapa ett upplägg som uppfyller dina förväntningar av byggprojektet.